STIRI Irak | “Le Figaro” rupe tacerea. Golgota crestinilor din Irak si tacerea si – vacanta Occidentului

Tăcerea liderilor mondiali și a mass-mediei în fața epurarii etno-religioase care are loc în Irak devine tot mai remarcata.

Ieri, Le Figaro, cel mai vechi si cel mai mare jurnal din Franța, s-a intrebat, chiar pe prima sa pagină, cum de oamenii din Occident pot ignora persecutiile asupra creștinilor, care au loc acolo. Editorialul a avut titlul: “Golgota creștinilor din Irak”.

Autorul lui, Étienne de Montety, a cerut Occidentului să vorbească si sa nu mai pastreze tăcerea, intrebandu-se cum de creștinii și non-creștinii pot rămâne indiferenți față de “procesiunea terifianta a ororilor, expulzărilor, crimelor din Mosul”.

De Montety a subliniat faptul că creștinii din Irak au fost 1 milion, înainte de intervenția americană, și acum sunt mai puțin de 400.000. “Cu fiecare val de atacuri, violențe, persecuții, ei au luat calea exodului”, a spus acesta.

Autorul a subliniat ironia faptului că europenii sunt, de obicei, “atât de dornici de mobilizare, de petiții, demonstrații de orice fel, dar, în acest caz, nimic!”.

El se întreaba dacă Occidentul nu poate actiona prompt decat daca vreun masacru are loc… în afara perioadei vacantei de vara.

Prin aceasta tăcere, declara scriitorul, “ei persecuta”.

Articolul din ziar a fost citat imediat si catalogat de unii comentatori drept “cea mai mare onoare” pentru Le Figaro, că a ales să pună povestea pe prima sa pagină, conform agentiei catolice Zenit.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.