STIRI | Cosmaruri in Desertul Arabiei Saudite – ea era crestina, iar el musulman; era grecoaica, iar el – arab

Era in anii ‘80, atunci când o fată frumoasă tânără grecoaica a decis să nu duca o viață obișnuită. Ea se afla în Franța, pentru a studia la facultate, atunci când a avut de-a face cu alegerea unei cariere, care se pare că avea sa ii schimbe viața pentru totdeauna. I s-a oferit un loc de muncă la Comisia Europeană din Luxemburg, și un al doilea, destul de neobișnuit, dar desigur mult mai tentant, ca stewardesă la Liniile Aeriene Arabe.

Îi plăcea suspansul și, prin urmare, a decis să lucreze pentru Saudi Airlines. După o experiență de un an, în care a avut șansa de a întâlni mulți oameni interesanți și să viziteze cele mai bune locuri de pe glob, a întâlnit un tânăr pilot frumos.

Ea s-a indragostit și a fost flatata de trecutul lui nobil. Nu aveau doar o singura problema: era creștina și el era musulman; era grecoaica și el era arab…

Dar, cum se spune, dragostea poate trece peste munți și poate depăși cele mai mari dificultăți.

Tânărul pilot era dintr-o familie regală a Arabiei. El a primit o permisiune specială din partea familiei sale – un privilegiu pe care numai 4% din populație il are – de a se căsători cu frumoasa mireasa ateniana (foto)…

Dacă toate sună ca o poveste frumoasa pana acum, marturisirile din aceasta saptamana, facute de fosta mireasa, conform Greek Reporter, despre viața ei, sustin cu totul altceva. Interviul a fost oferit cu ocazia lansarii unei noi carti autobiografice a acesteia, intitulata “Cosmarul din deșertul Arabiei Saudite” (Nightmares in the Saudi Arabian Desert).

Desi de la derularea povestii au trecut ani buni, ea ii da frisoane inca acesteia. Alexandra Simeonidou, autoarea, a explicat, vizavi de titlul cartii: “Dacă as fi stiut cum se va comporta pilotul meu nobil după ce ne-am casatorit, nu as mai fi luat niciodată această decizie, in viața mea”, a răspuns ea.

“Lumea arabă este atât de diferită de a noastră”, a adăugat ea. “Regulile lor sunt făcute pentru bărbați. Ei trăiesc într-o societate de sex masculin, in care femeile nu sunt altceva decât un instrument al placerii”, a explicat ea.

“Prințul meu a avut o mamă dominantă, careia nu-i plăcea ca o “straina” ii aducea primul moștenitor de sex masculin din familia sa”.

“Când am rămas însărcinată, el a devenit un tiran. M-a obligat sa avortez spontan. M-a lovit, m-a trantit la pamant, m-a lovit in burta, a pășit chiar pe ea și m-a umplut de detergenti pe corp si pe fata… Viața mea a devenit un coșmar viu. Am fost un prizonier în propria mea casă! N-am putut scăpa. Pentru a calatori, aveam nevoie de acordul scris al proprietarului meu – soțul meu…”.

Ea a explicat, conform Greek Reporter ca, în lumea arabă, femeile nu au aceleași drepturi ca și bărbații. La întâlniri, ele stau separat. Ele merg doar atunci când sunt însoțite de soții sau frații lor. Ele nu au un cuvânt de spus în afacerile de familie.

“Căsătoria este ca o afacere în Arabia Saudită.”

“O femeie la vârsta corespunzătoare, le este prezentată potențialilor soți, prin fotografii și, în cazul în care familiile lor sunt de acord, familia femeii oferă mireasa și primește bani în schimb, de la familia mirelui”.

În cazul în care o femeie nu respectă normele de drept ale legii musulmane Sharia, ea comite un “haram”, un păcat.

Intrebata despre cum a reusit sa supravietuiasca si sa isi pastreze copilul, Alexandra a raspuns: “Multumita mamei mele”.

“A venit în Arabia Saudită să mă viziteze, când eram însărcinată. Ea a trăit acelasi coșmar cu mine. A fost o femeie dinamică, care a dorit să-și salveze fiica. Într-o zi, ea m-a convins să “scap” de acolo. Drumul de la un capăt al casei, pana la ieșire, parea o călătorie care dura pentru totdeauna. Am fost atat de speriata, dar l-am făcut. Am ajuns la ieșire și am fugit în deșert. Aveam un magazin, la o distanță lungă. Proprietarul, un om bun, ne-a ajutat și ne-a ascuns sub niște cutii de alimente, pentru câteva ore. Apoi, ne-am urcat într-o mașină, care ne-a dus la Ambasada Greciei. Cu toate acestea, autoritățile nu au putut elibera un pașaport pentru mine, deoarece eram căsătorită cu un arab. Consimțământul său era obligatoriu. Am fost dusa la spital, fiindca dupa toate torturile pe care le suferisem, corpul meu slabise. La spital, un ginecolog egiptean m-a ajutat. El m-a ținut acolo pentru o săptămână. O săptămână, in care mama mea și Ambasada au încercat să ajungă la un acord cu familia mea, pentru a-mi permite să călătoresc în Grecia. În cele din urmă, am reusit. Am plecat din acest coșmar și am venit în Grecia. M-am decis să scriu povestea mea, viața mea… Fiul meu, acum în vârstă de 25 de ani, nu are nicio relație personala cu tatăl său, el este eroul altei carti pe care am scris-o, “Fiul saudit”, a adăugat ea.

Cartea “Cosmaruri in Desertul Arabiei Saudite” este doar o parte a trilogiei autobiografice a Alexandrei Symeonidou. Celelalte două cărți se numesc “Lupta Nemiloasa” și “Fiul Saudit (“Merciless Struggle” si “Saudi’s Son”), dar ele inca nu sunt disponibile în limba engleză.

Cartea “Coșmaruri în Desertul Arabiei Saudite” a fost lansata cu doar câteva săptămâni în urmă, pe Amazon, si a devenit un best-seller în top 10 pe lista cărților legate de problemele din Orientul Mijlociu.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.