STIRI Irak | Prelatii crestini din Mosul fac apel la constiinta oamenilor din intreaga lume

Prelatii din Mosul fac apel la constiinta oamenilor, pentru a face presiuni asupra militantilor, in vederea stoparii distrugerilor.

Crime impotriva umanitatii si distrugerea patrimoniului mondial

Într-un apel catre comunitatea internațională, Arhiepiscopii de Mosul, Irak, au cerut, recent, ajutor sporit din exterior pentru minoritățile din Irak.

Acestia au declarat: “Noi, Arhiepiscopii de Mosul, din toate confesiunile, stransi in Erbil / Ankawah, sub Patriarhul Raphael Louis I Sako, suntem șocati, îndurerati si îngrijorati de ceea ce s-a întâmplat cu creștinii nevinovati din Mosul, din cauza religiei lor. Este o crimă împotriva umanității, așa cum a declarat Secretarul General al ONU, domnul Ban Ki-moon, și o pată rușinoasă, care nu ar trebui să fie tolerata, dupa cum a numit-o Secretarul General al Ligii Arabe, Nabil Alaraby. Este o crimă în sine. O persecuție strigătoare la cer, pe care o condamnăm și o denunțam”.

Prelații au declarat ca cer ca guvernul național sa le ofere protecție creștinilor și altor minorități, sprijin financiar pentru familiile strămutate care si-au pierdut totul și o listă a tuturor pagubelor, astfel încât sa poata avea loc o compensare.

Arhiepiscopii mai spus: “Facem apel la toți oamenii cu conștiință, din Irak și din lume, sa exercite presiuni asupra militanților, pentru a opri distrugerea bisericilor și mănăstirilor și incendierea manuscriselor și relicvelor din moștenirea noastră creștină, care sunt, de asemenea, un nepretuit patrimoniu irakian și mondial. Ceea ce s-a spus, despre un acord între militanți și clerici, este complet neadevărat, pentru că ceea ce s-a întâmplat este o crimă fără cruțare, care nu poate fi negata sau justificata!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.