STIRI Grecia | Guvernul Grec a acordat unda verde deschiderii de centre de incinerare

Regulamentul semnat de ministrul de interne Argyris Dinopoulos, ministrul Dezvoltării Nikos Dendias, ministrul Sănătății, Makis Voridis, și ministrul Mediului, Yiannis Maniatis, formează un cadru juridic unic, în conformitate cu care municipalitățile vor decide cu privire la înființarea și funcționarea centrelor de incinerare.

Decizia guvernului grec urmareste sa aduca o soluție pentru problemele cimitirelor din marile centre urbane, funcționarea centrelor de incinerare fiind permisă în cimitire.

O declarație scrisă simplu, semnată de defunct, este suficienta pentru a permite incinerarea corpului acestuia. În caz contrar, o cerere poate fi semnata de către soți, parteneri sau rude de gradul 1 sau 2. O certificare de la medicul legist va fi, de asemenea, necesara.

Legislația care permite incinerarea în Grecia a fost aprobata în anul 2006, pentru prima dată în istoria țării. In Marea Britanie, incinerarea a fost permisa din 1884, ea reprezentand 50% din totalul înmormântărilor din tara. În Franța, incinerarea a fost permisa începând cu 1887.

Legea permite incinerarea persoanelor care solicită această metodă, daca religia lor le permite. Cu toate acestea, se interzice incinerarea creștinilor ortodocși, Biserica Ortodoxa a Greciei opunandu-se practicii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.