STIRI Ucraina – Rusia | 9 atacuri ucrainene, inregistrate asupra teritoriului rusesc. Avertisment

Rusia a înregistrat nouă atacuri asupra teritoriului său, din partea Ucrainei, în perioada iunie-iulie a acestui an, a declarat, ieri, adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov.

“Rusia a înregistrat nouă atacuri pe teritoriul rusesc, în iunie și iulie”, a declarat Antonov, pentru televiziune Rossiya-24.

“În cazul în care teritoriul SUA ar fi fost lovit de o țară vecină, și Doamne ferește, un cetățean american ar fi fost ucis, ce ar fi facut americanii?”, a intrebat Antonov.

El a precizat că, în timpul celor două luni de vară, rachetele au lovit punctele de frontieră, iar un civil rus a fost ucis.

Săptămâna trecută, Anatoly Antonov subliniase deja că Ucraina “neagă cu cinism faptele evidente și ca face totul pentru a respinge acuzațiile de bombardare a teritoriului rusesc”.

Pe 13 iulie, o racheta a explodat în orașul rusesc Donetsk, în regiunea Rostov, ucigând un civil și rănind alti doi.

De asemenea, săptămâna trecută, Ministerul Rus al Apărării a invitat atasatii militari OSCE din 18 țări sa evalueze situația de la frontiera ruso-ucraineană, care a fost lovita de mai multe ori de artileria ucraineană.

Atașații au vizitat orașul rus Donețk, au examinat daunele și craterele provocate de obuzele artileriei, dar au declarat că vor avea nevoie de timp pentru a clarifica circumstanțele incidentului.

Ministerul Rus de Externe a condamnat bombardarea teritoriului rusesc, cerand Kievului sa opreasca imediat atacurile, și a avertizat că aceste provocări ar putea avea consecințe ireversibile, informeaza Ria Novosti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.