STIRI Irak | Administratia Obama, acuzata de ignorarea genocidului asupra crestinilor

Congresmanul republican de Virginia, Frank Wolf (foto), a acuzat administrația Obama de ignorarea genocidului irakian asupra crestinilor, spunând că “Creștinismul, așa cum il stiam in Irak, este distrus”.

“Cred că ceea ce se întâmplă în comunitatea creștină din Irak este un genocid”, a spus el, într-un discurs in Camera Reprezentanților. “Cred, de asemenea, că este o crimă împotriva umanității. Unde este Occidentul? Unde este administrația Obama? Unde este Congresul? Tăcerea este asurzitoare”.

Aceasta este pentru a doua oară, într-o saptamana, cand Wolf a adus problema pe ordinea de zi. El i-a reamintit Președintelui că membrii Congresului au trimis o scrisoare bipartizana, in iunie, îndemnând guvernul central irakian si guvernul regional din Kurdistan “să se implice în mod activ si să acorde prioritate securitatii populațiilor deosebit de vulnerabile, în special comunitatii vechi creștine din Irak”, un apel care inca nu a fost luat in seama.

Administrația Obama “trebuie să aibă același curaj ca presedintele Bush și fostul secretar de stat Colin Powell, când au numit genocidul care avea loc în Darfur”, a concluzionat el. “Este momentul să acționăm, acum”.

In plus față de apelul catre administrație, de a vorbi despre crimele împotriva umanității, comise împotriva creștinilor din Irak, Rep Wolf i-a cerut lui Obama să asigure fonduri de ajutorare pentru agențiile umanitare de încredere și să încurajeze guvernul kurd în eforturile sale de protejare a minorităților.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.