STIRI Irak | Guvernul Britanic, acuzat ca a ajutat la ascensiunea extremistilor

Liderul unei organizatii catolice de caritate din Marea Britanie a acuzat guvernul britanic ca a ajutat “la punerea bazelor” pentru creșterea extremiștilor din Irak, care au eliminat ultimii creștinii rămasi in Mosul, după 1600 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Neville Kyrke-Smith, director național al “Bisericii aflate in nevoi” (Marea Britanie), a declarat ca raspunsul Marii Britanii la revoltele din Orientul Mijlociu “a explodat în fața noastră”, și a cerut guvernului sa ajute la formarea “unei axe de moderație” în regiune.

El a continuat să avertizeze că, dacă nu sunt luate măsuri, Marea Britanie ar putea suferi atacuri similare cu cele experimentate de către creștinii din Irak, informeaza publicatia catolica Zenit.

Comentariile lui Kyrke-Smith au venit după ce Statul Islamic, denumit anterior Statul Islamic din Irak și Levant (ISIS), le-a cerut creștinilor să se convertească la Islam sau să plece, amenintandu-i, altfel, cu moartea (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Kyrke-Smith a făcut aceste remarci după ce a luat parte, pe 26 iulie, la un miting in fata Parlamentului din Londra, alaturi de 1.000 de oameni, solidari cu cei persecutați in Mosul.

“Fie că ne place să recunoastem sau nu, guvernul acestei țări, de-a lungul anilor, a pus bazele aparitiei unei astfel de situații”. “Acum, guvernul pare incapabil sau nu isi doreste să-i ajute pe creștini și pe alții care suferă și mor în mâinile ISIS.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.