STIRI Gaza | Razboiul a lovit si comunitatea catolica

În timp ce mai mult de 200 de mii de palestinieni au fugit din Gaza de la începutul războiului, și din ce in ce mai multi li se adauga zilnic, unii rămân în poztii de rezistență.

Printre ei se afla si Rev. George Hernandez, pastor al catolicilor din Gaza, la Biserica Sfanta Familie din Zeitun, unde stă să aibă grijă de turma sa, în timp ce bombele continuă să zboare deasupra capului.

Rev. Hernandez a vorbit la Radio Vatican, descriind situația de pe teren și modul în care războiul a lovit comunitatea catolică:

“Din păcate, mișcarea de rezistență este situata în apropierea caselor și străzilor. Pentru noi, aceasta a fost o problemă. La un moment dat, nu am putut ieși din casă. Apoi, bombele au inceput sa cada. O casă din apropierea bisericii a fost lovita și au existat unele daune majore la casa parohială și la scoala parohiei noastre”.

“Noi nu ne putem deplasa. Cum sa te muti cu treizeci de copii cu handicap și nouă persoane în vârstă? Absolut, nu se poate! In plus, fiindca acestia nu sunt orfani, noi nu suntem tutorii lor, și fără permisiunea părinților lor nu ii putem deplasa. Și, chiar și atunci, este periculos să te plimbi pe străzi. Deci, stam aici, in încercarea de a rezista”, a spus el.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.