Ortodocsi si catolici – 2025: Vaticanul nu sustine declaratia Patriarhului Bartolomeu

Un purtător de cuvânt al Vaticanului a spus că este prematur sa se sugereze o adunare între credinciosii catolici și ortodocși, pentru a marca 1700 de ani de la primul consiliu bisericesc a avut loc la Niceea în anul 325 d. Hr.

În ciuda întâlnirilor cordiale dintre Papa Francisc și Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, din timpul vizitei Papei la Ierusalim, din luna mai (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Vaticanul a respins, ieri, rapoartele mass-media conform carora ar fi fost deja confirmat un eveniment ce ar urma sa aiba loc in anul 2025.

“Mai multe agenții de presă, publicații și persoane fizice au raportat această intalnire ca pe un fapt deja stabilit”, a spus Rev. Thomas Rosica, un purtător de cuvânt al Vaticanului, într-o declarație.

“Niciun anunț oficial sau vreo convocare a acestui eveniment, nu a venit din partea Vaticanului. Este foarte devreme sa tragem concluzii”.

Conform radioului Vaticanului, Rev. Tom Reese, un expert si jurnalist al Vaticanului, a spus: “Nu numai ca aceasta reuniune va fi semnificativă, dacă s-ar intalni ortodocșii și catolicii, dar studiul și discuțiile care ar duce la asta ar fi urmate de o mai bună înțelegere și reconciliere”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.