Nigeria: Boko Haram pare acum “invincibil”

Parintele catolic Patrick Tor Alumuku este director de comunicare al Arhidiocezei Catolice de Abuja. El a declarat, in ultimele ore, pentru Radio Vatican, ca mulți nigerieni cred că Boko Haram este aparent “invincibil”, in prezent grupul islamist militant încercand sa faca situația neguvernabilă.

Interviul a fost ocazionat de explozia unei bombe, din data de 25 iunie, în apropierea unui complex comercial, în inima capitalei Nigeriei, pentru care vina a fost aruncata asupra Boko Haram.

Conform parintelui, ultimul atentat cu bomba a “provocat teamă” in randul locuitorilor capitalei Nigeriei, mai ales ca este vorba despre o prima explozie a unei bombe intr-o zona centrala a orasului, din ultimii ani, aceasta avand loc foarte aproape de sediul guvernului.

El a descris evenimentul, ca pe “o lovitură majoră” data guvernului, care pare “slab” în răspunsul său la adresa insurgenților.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.