FAO 2014 – NEW ENTRY: Palatul Potlogi, un film de Ecaterina Taralunga

În cadrul Festivalului „Filmul Anului Ortodox – FAO 2014 [https://fao2014.livecamera.ro/] ”, a fost înscris un nou film, cu titlul: „Palatul Potlogi” [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/141-palatul-potlogi.html] . Filmul a fost evaluat de către specialiștii Festivalului și acceptat pentru înscrierea în concurs. Realizatorul filmului este Ecaterina Țarălungă, fiind înscris în concurs în data de 18 iunie 2014.

Filmul intră în categoria filmelor de scurt-metraj, la rubrica Documentar, având o durată de 3.45 minute. Este realizat prin sincronizarea imaginilor, sunetului și a textului explicitar. Acesta prezinta un monument brâncovenesc, ceea ce face posibilă încadrarea materialului în tematica propusă de organizatori, una din teme fiind comemorarea a 300 de ani de la moartea martirică a domnitorului Constantin Brâncoveanu.

Palatul Potlogi este o ctitorie a lui Constantin Brâncoveanu, situat în localitatea Potlogi din județul Dâmbovița. Biserica din ansamblul arhitectural este ctitorie a marelui domnitor român, ridicată în anul 1683. Palatul este realizat la o dată ulterioară, între anii 1698-1699. În incintă se mai păstrează încă ruinele casei din secolul al XVII-lea, construită de postelnicul Dima și jupâneasa Dragna. Alte informații găsiți în cuprinsul filmului!

Va invitam sa vizionati si sa votati in mod corespunzator filmul, aflat la adresa: https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/141-palatul-potlogi.html [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/141-palatul-potlogi.html] .

Vă reamitim că, până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele înscrise până la acea dată. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.