Italia: Peste 3600 de antichitati au fost returnate Bulgariei

Peste 3600 de antichități au fost returnate Bulgariei, după o operațiune a Agenției de Stat pentru Securitate Națională (DANS) și a poliției italiene.

Operațiunea a împiedicat vânzarea antichităților la o licitație din Verona, conform rapoartelor Radioului Național Bulgar. Aceasta a fost realizata după o anchetă care a durat mai multe luni.

Sondajele aratasera ca bulgarii se bucură, de mai multi ani, de reputația uneia dintre cele mai mari piețe din Europa, pentru comerțul de antichități, pentru Italia.

Cinci persoane au fost arestate în Bulgaria, conform publicatiei Novinite, ca parte a operațiunii comune, iar locuintele acestora au fost perchezitionate, precum și sediile dealerilor cu care aveau legatura cu ele. Autoritățile au dscoperit o cantitate mare de antichități stocate ilegal și un numar mare de documente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.