publicat în: Arhivă

Hindusii au atacat 100 de crestini

Extremiștii hinduși, din statul Chhattisgarh, au atacat 100 de creștini, atunci când acestia au îndrăznit să conteste decizia de a nu li se acorda hrana din cauza credinței lor.

Zece credincioși au fost internati în spital, iar unul s-a aflat in comă timp de două zile, după atacul asupra satului Sirisguda.

Violența a izbucnit, atunci când oficiali guvernamentali au atacat satul, pentru a investiga plângerile creștinilor locali, carora li s-a refuzat acordarea de hrana, de mai multe luni. Ei pretindeau ca liderul satului ii discrimina din cauza credinței lor.

Extremiștii i-au alungat pe oficiali, departe de sat și, curând după aceea, o gloată mare, inarmata cu bete si pietre și strigând sloganuri hinduse, i-a atacat pe creștini. Aitu Mandavi, care a fost bătut pana la inconștienta, a spus ca atacatorii ii strigasera ca “merita să moară”, pentru ca este creștin.

A doua zi după atac, liderul satului a organizat o întâlnire publică, pentru a declara că toată lumea ar trebui să îmbrățișeze hinduismul sau terenurile lor vor fi confiscate. “Ei ne pot ucide, dar nu avem de gând să-L parasim pe Iisus, Care ne iubește”, a spus un localnic creștin.