FAO 2014 – New Entry: MUZEUL TIPARULUI TARGOVISTE, un film de Ecaterina Taralunga

Va propunem spre vizionare si votare, un nou film ce se integrează în tematica Festivalului de film scurt „FAO 2014” [https://fao2014.livecamera.ro] : „Muzeul Tiparului Târgoviște” [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/138-muzeul-tiparului-targoviste.html] . Filmul este unul de scurtă durată, este realizat de Ecaterina Țarălungă și a fost înscris în concurs în data de 18 iunie 2014.

Acesta a fost evaluat și acceptat de organizatorii Festivalului.

Filmul este realizat prin îmbinarea elementelor vizuale cu cele de sunet și text pentru o mai bună înțelegere a conținutului. Muzeul tiparului și al cărții românești din Târgoviște este deschis publicului larg, din data de 11 mai 1967, pe strada Justiției, nr. 5. Casa în care este organizat muzeul este opera marelui domnitor și sfânt, Constantin Brâncoveanu, care a ridicat-o pentru fiica sa, Safta, căsătorită cu Iordache Crețulescu. Ca împărțire, muzeul este compus din cinci săli în care este înfățișată istoria tiparului de pe teritoriul României, între anii 1506-1830, precum și cartea românească din sec. XIV-XIX.

Contribuția filmului în a evidenția rolul deosebit de important al domnitorului Constantin Brâncoveanu pentru istoria poporului român, este una evidentă.

Va invitam sa vizionati si sa votati in mod corespunzator si acest film, la adresa: https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/138-muzeul-tiparului-targoviste.html [https://fao2014.livecamera.ro/film/dupa-tip/documentar/138-muzeul-tiparului-targoviste.html] .

Vă reamitim că până în data de 31 august 2014, puteți înscrie în concurs filme pe care le-ați realizat sau le puteți realiza, dacă acestea respectă una sau mai multe dintre temele festivalului. Echipele tehnice puse la dispoziție de organizatori și de Serviciul specializat Live Camera media PRODUCTION vă stau la dispoziție cu sfaturi și soluții tehnice sau alte argumente în acest sens.

Drd. Marius Bogatu

Reprezentant PR. FAO 2014 – Filmul Anului Ortodox

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.