publicat în: Arhivă

Crestina care a nascut in inchisoare, eliberata si – din nou arestata

Bucuria lui Meriam Yahya Ibrahim, femeia creștină sudaneza care a fost condamnata la moarte pentru credința ei, s-a dovedit a fi de scurtă durată.

Ea a fost arestata din nou, după eliberarea din închisoare. La o zi dupa știrile legate de elibarea sa din închisoare, femeia creștină sudaneza si-a facut din nou aparitia in mass-media, fiind iar arestata, potrivit unor rapoarte.

Nu este prima dată când Ibrahim ajunge in inchisoare, după eliberare. Potrivit unui raport al CNN, Ibrahim a fost arestata, de aceasta data, pe aeroport, după eliberarea sa din închisoarea pentru femei, Omdurman, in timp ce incerca sa părăseasca Sudanul. Ibrahim se afla pe aeroportul din capitala Sudanului, Khartoum, împreună cu soțul ei, Daniel Wani, care este cetățean american, și cu cei doi copii, unul dintre copii nascandu-se în timpul șederii ei în închisoare (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Wani a declarat, pentru CNN, că au fost reținuți și interogați la sediul securității naționale, din Khartoum. The Telegraph a raportat că familia a fost reținuta din cauza problemelor legate de documente, iar Ambasada Statelor Unite ale Americii încearcă să rezolve problema.

Ibrahim urma să fie executata, pentru că a refuzat să renunțe la Creștinism, in Sudanul islamic.