Ignatie Afraim II Karim: noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Siriace. Intronizare – 29 mai

Noul Patriarh ales, Moran Mor Ignatie Afraim II Karim al Antiohiei și Intregului Rasarit, al Bisericii Ortodoxe Siriace, va fi întronizat la Mănăstirea Mor Efrem, în Ma`Arat Saidnaya, Damasc, în Siria, in ziua de 29 mai 2014, la sarbatoarea Înălțării lui Iisus Hristos.

Alegerea sa a avut loc ieri, conform Agenției Naționale de Presă din Liban. Acesta are varsta de 48 de ani, fiind de origine siriana.

El a slujit ca episcop în Statele Unite ale Americii, si îl va inlocui pe Patriarhul Ignatie Zakka Iwas, care a murit in ziua de 21 martie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), la vârsta de 80 de ani.

Inepand din anul 1996, Karim a trăit în Teaneck, New Jersey. El debuteaza pe o pozitie de lider al Bisericii, într-un moment de mare incertitudine pentru creștinii din Orientul Mijlociu (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Mai jos aveti declaratia oficiala din partea Bisericii, privind alegerea noului Patriarh.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.