Ramla, Israel: descoperirea unui sit preistoric imens, plin cu oase de animale

Arheologii care excaveaza cariera Nesher din Israel au descoperit un sit preistoric care conține un număr extrem de mare de oase de animale. Sit-ul, situat în apropiere de orașul Ramla, se crede că a fost infiintat in urma cu 170.000 de ani.

Într-o groapă de aproximativ 100 de metri adâncime și 300 de metri lățime, s-au descoperit cantități mari de oase de bour (vita salbatica disparuta), împreună cu oase de rinoceri, cai, cerbi lopatari, gazele și broaște țestoase.

Arheologii au declarat pentru Haaretz ca descoperirea este cu adevarat o surpriză, nefiind inca siguri pentru ce folosea sit-ul – “probabil pentru vânătoare, o capcană imensa” etc.

Acest sit preistoric rar dateaza din paleoliticul mijlociu (250.000 de ani – 40.000 de ani). Asociat cu cultura musteriana de vanatori-culegatori, sit-ul se numara printre cele mai vechi așezări umane descoperite în Orientul Mijlociu. Arheologii au publicat concluziile lor in “Jurnalul Evolutiei Umane”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.