publicat în: Arhivă

Despre noul Cod Penal din Brunei, bazat pe legea islamica Sharia

Noul Cod Penal bazat pe legea islamica Sharia, care include pedepse cum ar fi biciuirea si alte pedepse trupesti brutale pana la moarte, intră în vigoare în Brunei in această lună. Sultanul din Brunei a aprobat noul cod în toamna anului trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), spunând că urmareste să introducă un sistem complet Sharia în țara sa.

Conform unui raport VoR, monarhul, in varsta de 67 de ani, susține că trecerea la un sistem de drept islamic ar ajuta sa se faca dreptate în țara sa. În mod special, Codul Penal bazat pe Sharia prevede flagelarea pentru consumul de alcool, taierea mainilor pentru furt și lapidarea pana la moarte, pentru adulter.

Pedepsele legii Sharia vor fi aplicate doar musulmanilor, care reprezintă 70% din populația țării. Restul populației, din care 15% este de etnie chineză, va fi judecat in continuare în instanțele civile.

Sharia mai este aplicata în țări precum: Sudan, Afganistan, Iran, Irak, Pakistan, Qatar, Arabia Saudită, Yemen și Nigeria. În Iordania și Egipt, este practicată doar in parte.