Ucraina: Episcopul de Lviv ii cere lui Putin sa-si retraga trupele

Șeful Eparhiei de Lviv a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, de sub Patriarhia Moscovei, Episcopul Filaret (Kucherov), i-a trimis lui Vladimir Putin o cerere de retragere a trupelor ruse din Ucraina.

“În numele publicului larg din Lviv, preoții și credincioșii sunt obligati să vă trimită un apel, în care trebuie să ne exprimam îngrijorarea noastră fata de evoluțiile recente din Crimeea. Mesajul meu poate părea nepoliticos, dar astăzi nu mai putem insira fraze raționalizate, ci este timpul să acționam în conformitate cu Evanghelia: “Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este” (Matei 05:37).

Noi stim ca sunteti un creștin ortodox profund, dar acțiunile forțelor militare rusesti, al căror comandant sunteti, trag un semnal de alarma și ii fac pe ortodocșii ucraineni să-si puna semne de intrebare!

Nu există motive pentru care soldații ruși sa controleze socio-politic sau sub oricare alta forma situația din țara noastră. Pacea și o soluție durabilă pentru criza din Ucraina, sunt cele mai importante, pentru noi, astăzi.

Suntem încrezători că oamenii noștri vor fi capabili sa depășeasca toate dificultățile, fără ajutorul niciunei armate a unei țări prietene. Prin urmare, cu deplină responsabilitate, declarăm că toate acțiunile Armatei Federației Ruse, de pe teritoriul statului suveran și independent al Ucrainei, nu vor aduce prosperitatea in țara noastră.

Mai mult decât atât, dragă Vladimir Putin, ca un pastor ortodox, vreau sa va avertizez că veti raspunde în fața lui Dumnezeu, pentru toate actiunile voastre, care pot duce la un război fratricid între popoarele ortodoxe frățești”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.