Lege istorica in Israel: recunoasterea crestinilor palestinieni din zona ocupata, ca non-arabi

Ramura legislativă a Israelului, cunoscuta sub numele de Knesset, a adoptat un proiect de lege controversat, care definește crestinii palestinieni din 1948 ca “non-arabi”, conform mass-mediei israeliene.

Noua lege – care a trecut in aceste zile, cu un vot de 31 “pentru” și 6 “împotrivă” – ii diferentiaza, pentru prima dată, pe creștinii palestinieni, de restul comunitatii palestiniene, care au supraviețuit purificarii etnice din 1947-1948 de către forțele sioniste și au rămas în cadrul teritoriilor 1948.

“Aceasta este o lege istorică. Este prima dată când există o reprezentare separată pentru creștini”, a declarat Yariv Levin, care a propus proiectul de lege, citat de presa israeliană, înainte de vot.

“În curând vom extinde aceasta și le vom da crestinilor toata reprezentarea aparte pe care o merita”, a adăugat el.

Anterior, Levin justificase proiectul de lege, ca fiind “un pas important, istoric, care ar putea induce echilibrul in Statul Israel, și legatura intre evrei si creștini, fara a se mai referi la ei ca la arabi, pentru că ei nu sunt arabi”.

“Noi și creștinii avem multe în comun. Ei sunt aliații noștri naturali, o contrapondere a musulmanilor care vor să distrugă țara din interior. Vom folosi o mână de fier și vom demonstra toleranță zero față de arabi, care tind să se identifice cu teroarea statului palestinian”, a adăugat el.

Statisticile CIA au aratat, despre populația creștină arabă care trăiește în Palestina ocupata, ca ar ajunge la aproximativ 123.000 de persoane. Aceste persoane vor fi atinse în mod direct de noua lege .

Membrii arabi ai Knesset-ului au condamnat în unanimitate proiectul de lege, ca pe un act “rasist” și o tactica “divide et impera”. “Colonialiștii încerca să creeze grupuri separate de localnici. Primul exemplu în acest sens este Africa de Sud”, a declarat Hanin Zoabi, din partidul politic arab, conform relatărilor mass-media de după vot.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.