Catolicosul Aram I, ingrijorat in urma atacului rebelilor turci asupra populatiei armene din Kessab

Vineri, 21 martie. dis-de-dimineață, Sanctitatea Sa Aram I, șeful Catolicosatului Casei Mari a Ciliciei, din Biserica Apostolica Armeana, a fost informat cu privire la atacul și bombardamentul forțele rebele radicale din Turcia, in Kessab (nord-vestul Siriei) – o regiune armeana istorica, situata în apropiere de granița cu Turcia. După consultarea cu clerul armean si liderii comunitatii din Latakia, Alep, Damasc și Liban, Catolicosul le-a solicitat autorităților siriene sa protejeze populația armeană din regiune.

Sâmbătă seara, Ambasadorul Siriei în Liban l-a vizitat pe Catolicos, însoțit de Hagop Pakradouni, membru al Parlamentului European, și Hagop Khatcherian, membru al Biroului Partidului Tashnak. Ambasadorul l-a asigurat pe Catolicos că statul va face tot posibilul pentru restabilirea securitatii în Kessab. Ambasadorul l-a mai informat, de asemenea, pe Catolicos, că armata a mutat populația din Kessab, in conditii de siguranta, în Latakia, intrucat militanții, inarmati de autoritățile turcești, pătrunsesera deja în corturile din Kessab.

Duminica, in timpul Sfintei Liturghii, Sanctitatea Sa le-a cerut credincioșilor să se roage pentru populația armeană din Kessab, care a implinit 100 de ani de la genocidul rezultat la inițiativă turca. Ulterior, acesta a trimis o delegație formată din preoți, pentru a evalua nevoile refugiaților.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.