Patriarhul Romaniei a slujit in Manastirea Cernica

Biserica Ortodoxă s-a aflat in ziua de 23 martie 2014, în Duminica a treia din Postul Sfintelor Paști, zi închinată Sfintei Cruci. Conform agentiei de stiri oficiale a Patriarhiei Romane [https://www.basilica.ro] , cu aceasta ocazie, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, s-a aflat la Mănăstirea Cernica, de langa Bucuresti, al carei staret este Arhimandritul Maxim Bădoiu.

Vizita de duminica, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a fost un prilej de mare bucurie pentru toți cei prezenți. În semn de prețuire, Preafericitul Părinte Daniel a oferit obștii mănăstirii mai multe cărți apărute recent la editurile Patriarhiei, amintind ca, in viitorul apropiat, va fi redactată si o Istorie a Parohiilor din Patriarhia Română.

In acelasi context, Patriarhul României a vorbit și despre noile proiecte ale Mănăstirii Cernica, amintind ca, in prezent, catapeteasma din Biserica Mare nu apartine acestei mănăstiri, ci Bisericii Sfânta Vineri Hereasca, demolată in timpul dictaturii, dar ea a fost păstrată tainic aici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.