Misiunea Rusiei: proclamarea adevarului lui Dumnezeu in intreaga lume

Rusia are o chemare specială in lume, iar țara trebuie să dovedeasca asta, atât rușilor cat si străinilor, a declarat șeful Departamentului Sinodal pentru Relatii intre Biserică și Societate, protopopul Vsevolod Chaplin.

Misiunea Rusiei, este aceea de a proclama adevărul lui Dumnezeu in întreaga lume, considera protopopul, conform unui raport Interfax.

“Cred că avem șansa de a rosti cuvântul adevărului lui Dumnezeu, în contextul acestor lupte de idei, in diferite domenii”, a spus preotul, într-un interviu pentru ziarul Zavtra, acordat redactorului-șef, celebrul scriitor Alexander Prohanov.

“Avem toate aceste lucruri în etica noastra ortodoxa. Putem vorbi despre ele, si putem păstra si tăcerea. Nu putem spune, insa, că existam doar pentru noi înșine, fără nicio lucrare spirituală, culcandu-ne pe lauri, repetând că suntem oameni mesianici și putand face orice ne place. Este o minciuna. Domnul ne da har, dar El il poate lua si înapoi”, a declarat oficialul Bisericii.

Preotul a mai menționat că, în condițiile în care o mare parte a elitei isi păstrează “sufletul alaturi de comorile lor, în afara țării”, “exista marea intrebare dacă ei mai reușesc să rămână independenti”.

“Dar, avem o șansă. Să nu o pierdem, sa nu o trădam, să nu fim ispititi de dulceata lor și să nu cedam – asta este ceea ce trebuie să facem. În caz contrar, Domnul ne poate rusina si, în cincizeci de ani, toate discuțiile despre mesianismul nostru ar putea deveni subiecte pentru istoricii cinici, de genul: au existat oameni mari, dar ei au fost cumparati pentru o lingură de linte”, a incheiat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.