50 de identitati sexuale pe Facebook – un “caz clinic” (Patriarhul Rusiei)

Cea mai teribila este robia pacatului!

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a numit încercările de schimbare a percepției oamenilor fata de sex, din lumea modernă, o “fantezie morbida” și un “caz clinic”.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse s-a referit, prin aceasta, la posibilitatea utilizatorilor uneia dintre cele mai mari retele de socializare, de a alege o identitate sexuala din rândul a… cincizeci de opțiuni diferite. Declaratia a fost facuta in timpul unei întâlniri cu mai multe femei intreprinzatoare, în Catedrala Hristos Mântuitorul, dupa cum informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] , citand Ria Novosti.

“Distrugerea valorilor traditionale, de astăzi, afectează, de asemenea, relațiile interpersonale. Știm că se contestă faptul că o căsătorie ar fi relația dintre un bărbat și o femeie, alegerea sexului devenind si ea o alegere intelectuala sau volitiva, mai degrabă decat o alegere a lui Dumnezeu”, aminteste RIA Novosti, care-l citeaza pe Patriarhul Kirill.

Patriarhul a reamintit faptul că retelele de socializare de astăzi le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre cincizeci de așa-numite optiuni sexuale, pe care acestia le considera cele mai potrivite pentru ei.

“Este o fantezie morbidă. Sigur, mai putem spune că este vorba despre un caz clinic si, probabil, acesta este răspunsul cel mai rezonabil. Cu toate acestea, astăzi, acest caz clinic este protejat prin lege, în multe țări. Iar copiii sunt învățați cu asta, fiindca li se spune: vă puteți alege dacă sa fiti baieti sau fete”, a subliniat Întâistătătorul.

Astfel de fenomene sunt create “în numele libertății”, a spus Patriarhul, cu toate acestea “captivitatea cea mai teribila ramane cea a pacatului”.

Va reamintim faptul ca rețeaua de socializare Facebook, de la inceputul acestui an, i-a invitat pe utilizatorii din Statele Unite sa isi specifice, in cadrul profilurilor lor, una dintre cele 50 de opțiuni diferite ale identitatii sexuale și sa aleaga una dintre formele de adresare – “el”, “ea” sau “ei”, mai informeaza Ria Novosti, citat de NetCreator [https://www.netcreator.ro] .

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.