Reactii: Lideri comunisti, pictati intr-o biserica din Podgorica, Muntenegru

In Podgorica, o biserica nou-construita in Muntenegru, a fost decorata cu o frescă in care sunt cuprinse portrete ale lui Tito, Marx și Engels, pe drumul spre iad.

Biserica Învierii, care a nascut in prealabil controverse in Muntenegru, din cauza luxului aparent, este din nou în lumina reflectoarelor si a criticilor: “Biserica nu trebuie să se amestece în politică”, afirma BBC.

“Un reprezentant al Bisericii, desemnat doar prin numele de Dragan”, continua BBC, “a declarat pentru Agentia France Presse că Marx, Engels și Tito sunt personificarea răului comunist în Balcani”, și ar trebui să i se acorde artistului libertatea de a vedea lucrurile așa cum dorește el.

“Cu toate acestea, a adăugat el, artistul nu poate decide în numele Bisericii, cine trebuie să meargă în iad sau in Rai”.

Conform BBC, acesta nu este singurul caz: “o manastire din Ostrog ii ilustreaza pe pereti pe Hitler, Lenin și Tito, împreună cu Iuda”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.