Controverse: Guvernul din Singapore publica o pagina web pentru gay. Un prim pas spre noile legi?

O pagina web publicata de guvernul din Singapore despre sexualitate și sănătate a atras un răspuns puternic de ambele părți ale dezbaterii privind drepturile homosexualilor, conform DPA, citata de VoR – ne informeaza Serviciul specializat in productia de software la comanda si pagini web Net Creator. [https://www.netcreator.ro]

Singapore este, în general conservatoare pe poziția sa față de drepturile homosexualilor. Sexul între bărbați este în continuare incriminat in codul penal și cei ce comit astfel de fapte sunt pasibili de pedepse cu închisoarea de până la doi ani.

O provocare constituțională la adresa acestei legislatii se afla pe rol la Curtea de Apel a Singapore.

Pagina web publicata de Consiliul de Promovare a Sănătății (HPB) defineste homosexualitatea si bisexualitatea, răspunzand unor întrebări adolescentilor homosexuali sau parintii lor, și oferă consiliere privind protecția împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală. Susținătorii “egalitatii in depturi” au lăudat “prezentarea unui punct de vedere obiectiv despre sexualitate”.

“Este foarte binevenit”, afirma acestia, sa vedem cum o agenție guvernamentală lucreaza “pentru risipirea miturilor si conceptiilor gresite care duc prea des la excluderea socială si pedepsirea gay-lor, lesbienelor, bisexualilor”, a declarat Jolene Tan, un senior manager al Asociatiei Femeilor pentru Acțiune și Cercetare.

Pastorul Lawrence Khong din Comunitatea Credincioasa a Bisericii Baptiste a declarat, pentru revista My Paper că se lasa “impresia că HPB trece cu vederea relațiile homosexuale și promovează practicile homosexuale ca pe ceva normal”.

Acesta a reafirmat, de asemenea, angajamentul guvernului de a “incuraja cuplurile heterosexuale căsătorite să aibă relații sănătoase și sa construiasca nuclee stabile si famili mari unite”, se mai arata intr-un raport VoR, dupa cum ne mai informeaza Serviciul specializat in productia de software la comanda si pagini web Net Creator. [https://www.netcreator.ro]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.