Geneva 2: Liderul Opozitiei Siriene confirma prezenta la cel de-al doilea tur de discutii

Șeful Coaliției Naționale pentru Fortele Siriene Revolutionare si de Opozitie (NCSROF), Ahmad Jarba (foto), a confirmat faptul că coaliția sa va participa la al doilea tur al viitoarelor discuții intra-siriene din Geneva, conform unui raport al Ministerului Rus de Externe, emis dupa întâlnirea de ieri dintre Jarba și Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la Moscova (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“În timpul unui schimb substanțial și sincer de opinii, părțile au declarat că procesul de reglementare politică și diplomatică în Siria, ca parte a conferinței internaționale de la Geneva 2, ar trebui să continue în orice caz”, a declarat Ministerul, citat de Itar-Tass.

Geneva 2 s-a deschis pe 22 ianuarie în Montreux, Elveția, si a continuat in perioada 23-31 ianuarie în Geneva. Primul tur s-a încheiat fara niciun rezultat deosebit (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). In prezent, va reamintim ca părțile implicate în conflictul sirian au luat o pauză in consultări, discutiile urmand sa fie reluate pe 10 februarie.

In cadrul recentei intalniri, Lavrov și Jarba au subliniat “necesitatea de a se ajunge la acorduri practice, în primul rând în sfera umanitară”, conform Ministerului Rus, citat de VoR.

Lavrov a mai menționat: Comunicatul de la Geneva ar trebui să fie pus în aplicare în întregime, inclusiv in ce priveste aspectele luptei împotriva terorismului, încetarea focului, ajutorul umanitar si schimbul de prizonieri. Sirienii ar trebui să găsească soluții reciproc-acceptabile pentru a asigura unitatea, integritatea teritorială și suveranitatea Siriei, in interesul tuturor grupelor de populație, dupa cum arata declaratia. Comunicatul de la Geneva (Geneva-1) a fost adoptat pe 30 iunie 2012.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.