Budapesta: Moralitate, economie, societate seculara in secolul XXI

“Moralitate, economie, societate seculară în secolul XXI”, a fost tema unei intalniri care a avut loc in Budapesta, Ungaria, in aceste zile.

Initiativa de dialog intre credincioși și necredincioși, a fost promovata de Consiliul Pontifical pentru Cultură, prezidat de Cardinalul Gianfranco Ravasi, impreuna cu Conferința Episcopală din Ungaria, în colaborare cu Universitatea Corvinus și Universitatea catolică Pázmány Péter.

Cardinalul Péter Erdo, Arhiepiscop catolic de Budapesta și Primat al Ungariei, a fost cel care a inaugurat activitatea.

S-a discutat pe teme precum: “Către un stat totalitar?”, “Aspecte etice în domeniul tehnologiei informației și in bionica”, “Demnitatea omului, drepturile și obligațiile, etica de mediu”, “Responsabilitatea socială din punct de vedere catolic”, “Moralitate și reglementarea concurenței”, “Reînnoirea economiei sociale de piață, în perspectiva doctrinei sociale catolice”, “Stabilitatea morală și financiară”, “Etica și ajutorul in dezvoltarea internațională”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.