Instalarea noului episcop ortodox de Alaska

Arhimandritul David (Mahaffey) a fost ales de către membrii Sfântului Sinod al Episcopilor Bisericii Ortodoxe din America (OCA) pentru ocuparea Tronului episcopal vacant de Sitka și Alaska. Alegerile au avut loc în timpul sesiunii de toamna a Sfântului Sinod (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Datele de hirotonie a Părintelui David ca episcop, sunt 20-21 februarie, la Catedrala Sfantul Inochentie din Anchorage. Instalarea sa va avea loc pe 23 februarie, la Catedrala Sfantul Mihail din Sitka.

Născut în Altoona, Pennsylvania, in 1952, Părintele David a fost primit în credința creștină ortodoxă în anul 1975, la doi ani după căsătoria sa cu regretata Karen Meterko.

În 2003, a absolvit Universitatea din Scranton, cu diplome de licență în teologie și filozofie. A fost hirotonit diacon în 1981 și a slujit in Eparhia de Pittsburgh si Pennsylvania de Vest. După hirotonirea sa la preoție, în 1993, a slujit ca paroh al Bisericii Sfântul Mihail din Old Forge, Pennsylvania, pana în 2006, când și-a asumat pastoratul in Biserica Sfanta Treime, Pottstown, Pennsylvania.

În 2009, acesta a fost desemnat paroh al Bisericii Sfantul Nicolae din Betleem, Pennsylvania. El și soția sa, care a decedat în anul 2007, au crescut patru copii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.