Site-ul Patriarhiei Romane, atacat. Basarabia e Romania: e vorba despre o diversiune a unor hackeri

Intr-un comunicat de ultima ora, intitulat: Acțiunea 2012 condamnă atacul informațional îndreptat împotriva Patriarhiei Române [https://actiunea2012.ro/actiunea-2012-condamna-atacul-informational-indreptat-impotriva-patriarhiei-romane.html] – “Platforma unionistă Acțiunea 2012 își exprimă regretul cu privire la spargerea site-ului Agenției de știri oficiale a Patriarhiei Române, basilica.ro. Totodată, coaliția semnalează faptul că plasarea mesajului ,,Basarabia e România” cu trimitere spre pagina de Facebook “Basarabia Pamant Romanesc” reprezintă o diversiune a unor hackeri, al căror obiectiv este de a incrimina susținătorii unirii României cu Republica Moldova”.

In acelasi comunica [https://actiunea2012.ro/actiunea-2012-condamna-atacul-informational-indreptat-impotriva-patriarhiei-romane.html] t, “Acțiunea 2012 ține să precizeze că are un deosebit respect pentru Patriarhia Română, care cunoaște în profunzime istoria neamului pe care îl păstorește și care este preocupată de aspectele identitare ale poporului român de pe cele două maluri ale Prutului. Patriarhiei Române i se recunoaște efortul constant de a promova și sprijini unitatea neamului românesc, astfel că spargerea unei pagini oficiale a acestei instituții pentru a indica o realitate știută este redundantă”.

In incheierea comunicatului de presa, “Asociațiile care compun Platforma unionistă Acțiunea 2012 speră că problema care a generat inaccesibilitatea site-ului Agenției de știri a Patriarhiei Române se va remedia în cel mai scurt timp, astfel încât Patriarhia să își poată continua misiunea sa prin dialog continuu și prin canalul său oficial de comunicare în mediul online”.

Va reamintim ca, incepand din cursul noptii, Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] a sesizat faptul ca mai multe site-uri oficiale ale Patriarhiei Romane au devenit inaccesibile, intre articolele postate aparand si unul intitulat: “httpswwwfacebookcombasarabiaeromania”, cu eticheta specifica ultimului articol, respectiv indicativul general “14654.html” (vezi foto).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.