Homosexualii s-au sarutat in public, cand episcopul a aruncat Crucea in apa

Epifania de ieri (Botezul Domnului), o sărbătoare cu zi libera legală în Grecia, a fost marcata de o ceremonie religioasă tradițională, in Piraeus, ocazie cu care cuplurile de homosexuali au protestat împotriva episcopului ultra-conservator al orașului portuar, Serafim, conform unui raport Kathimerini.

Conform jurnalului Efimerida ton Syntakton, mai multe cupluri de homosexuali s-au sarutat, exact in momentul in care Episcopul Serafim efectua binecuvântarea apelor, aruncand o Cruce în mare.

Totodata, acestia au impartit pliante pe care era scris: “Dragostea nu este un păcat”.

Serafim este cunoscut pentru declarațiile sale “homofobe” și “anti-semite”. El s-a opus, recent, planurilor de a extinderea legislației care le permite cuplurilor necăsătorite să aibă parteneriatul lor recunoscut legal si pentru cazul cuplurilor de același sex. El a spus că orice altă relație, cu excepția aceleia dintre un bărbat și o femeie, “este o aberație nenaturala, neobservata nici macar la animale”.

O hotărâre a Curții Europene a Drepturilor Omului, din luna noiembrie, a condamnat Grecia pentru excluderea homosexualilor de la parteneriatele civile. Curtea a decis că Grecia nu a oferit “motive convingătoare și solide” in justificarea excluderii homosexualilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.