Frangerea Painii de Craciun – un ritual ajuns traditional in Belgrad

Ritualul tradițional de Frangere a Pâinii de Crăciun, cu cele trei monede ascunse in ea, a fost organizat, pentru cea de-a 23-a oara, in Serbia, de Uniunea Brutarilor din tara și a avut loc ieri, în fața Fântânii Terazije, din centrul Belgradului.

Pâinea de Crăciun cântărea 50 de kg și conținea trei monede de aur, fiecare cântărind trei grame. Pâinea a fost impartita cetățenilor stransi la eveniment, cele mai multe monede fiind descoperite de copii.

În plus față de Pâinea de Crăciun, cetățenii stransi in fata Fantanii au mai primit, totodata, produse de patiserie și alte alimente si dulciuri: bomboane, iaurt și chefir.

Președintele Uniunii Brutarilor din Serbia, Zoran Pralica, conform agentiei Tanjug, a declarat că Organizația de Turism din Belgrad ar trebui să includă Frangerea tradițională a Pâinii de Crăciun pe lista evenimentelor importante din oraș.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.