Actiunea lui Erdogan, de ‘curatare’ a Politiei, sursa de ingrijorare pentru Comisia Europeana

Comisia Europeană a avertizat, ieri, Turcia – in prezent, cel mai mare candidat pentru aderarea la UE – să respecte statul de drept, dupa ce a “curatat” sute de ofițeri de poliție și comandanți de rang înalt, in urma unui scandal izbucnit pe 17 decembrie.

“Eliminarea unui număr mare de ofițeri de poliție din posturile lor, în ultimele trei săptămâni, este o chestiune de îngrijorare, datorită posibilului său impact asupra independenței, imparțialității și eficienței investigațiilor în curs”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Olivier Bailly, conform Ansa.

“Facem apel la Turcia, să ia toate măsurile necesare pentru a se asigura că acuzațiile sunt abordate fără discriminare sau preferințe, într-un mod transparent și imparțial”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.