Numele Allah continua sa provoace discutii in Malaezia. Crestini arestati si Biblii confiscate

Recent, autoritățile au descins la sediul unei Societati Biblice din Malaezia (BSM), in Selangor, și au confiscat sute de Biblii scrise in limba Malay.

Președintele BSM, Lee Min Choon, a declarat ulterior ca Departamentul Religios Islamic de Stat (Jais) a confiscat 321 de exemplare ale Scripturii și 10 Biblii în limba Iban, in urma cu o saptamana.

Choon și alți doi membri ai Societății Biblice au fost arestați în timpul raidului, dar ulterior au fost eliberati pe cauțiune, pana la prezentarea pentru investigații suplimentare.

Cuvântul Allah este cuvântul comun pentru Dumnezeu, fiind utilizat deopotriva de musulmani și creștini, dar guvernul sustine ca creștinii nu au voie să folosească acest cuvânt, asa incat aceste Biblii, care contin numele, devin ilegale.

Constituția nu face referire la folosirea cuvantului, insa limiteaza propaganda facuta altor religii in randul musulmanilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.