publicat în: Arhivă

Guvernul turc va controla cu strictete maxima Internetul

Guvernul turc se preocupa, mai nou, cu impunerea de controale mai stricte asupra Internetului, de monitorizare a activităților utilizatorilor on-line și de blocare a anumitor cuvinte cheie, informeaza Serviciul specializat NetCreator [https://www.netcreator.ro] , conform unei declaratii venite din partea unei surse parlamentare, cu o zi in urma, citata de mass-media turcă, conform Agentiei Ansa.

Un proiect de lege a fost prezentat Parlamentului, fiind cel mai recent dintr-o serie de miscari guvernamentale care testeaza libertatea de exprimare în aspirantul stat membru al UE.

Legislația propusă, le va permite autorităților să blocheze cuvintele cheie considerate cu acces problematic și sa limiteze adrese de site-uri web de video-sharing, a spus sursa.

Legea le va permite oficialilor să țină o evidență stricta a tuturor activităților utilizatorilor de Internet, timp de doi ani, și să monitorizeze site-urile pe care acestia le-au vizitat, cuvintele cheie pe care le-au căutat și activitățile lor pe site-urile rețelelor sociale.

“Proiectul de lege este conceput pentru a proteja familia, copiii și tinerii, de elemente de pe Internet care să încurajeze dependenta de droguri, abuzurile sexuale și sinuciderea”, a declarat ziarul Hurriyet, conform NetCreator [https://www.netcreator.ro] .