Noul Mitropolit de Nevrokop: au fost alesi cei doi finalisti, candidati la tron

Episcopul Grigorie de Branits și Episcopul Serafim de Melnik au fost alesi in final, drept candidati la postul de Mitropolit de Nevrokop, in Bulgaria.

Rezultatele au fost anunțate de către Mitropolitul Dometian de Vidin, care a fost temporar responsabil al Eparhiei Nevrokop, după ce Mitropolitul Natanail (foto) a decedat în luna noiembrie 2013, iar postul a devenit liber (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Serafim a acumulat 30 de voturi, din 30 posibile, în timp ce Grigorie a avut doar 28.

Cu cateva minute înainte de anunțarea rezultatelor, laicii asteptau afara, fiindu-le permis accesul in curtea eparhiei, în orașul de sud-vest Gotse Delchev.

În ciuda turbulențelor raportate cu mai multe zile inainte de vot, vestea despre cei doi finaliști a fost întâmpinată cu aplauze furtunoase. Oamenii au fost citati afirmand ca “aceasta a fost una din zilele sfinte pentru orașul lor”, conform publicatiei Novinite.

Pe 19 ianuarie, în cazul în care Sfântul Sinod consideră ca votul de ieri a fost canonic, se va alege noul Mitropolit de Nevrokop, dintre cei doi finalisti.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.