Geneva-2: schimb de acuze, in cadrul conferintei de pace a ONU privind Siria

Guvernul și opoziția din Siria au facut schimb de acuze, în cadrul conferinței de pace a ONU privind Siria, care a avut loc ieri în Elveția – Geneva 2 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Liderul opoziției, Ahmed Jarba, l-a acuzat pe Președintele Bashar al-Assad de crimele de război și i-a cerut delegației guvernului sirian sa semneze un plan internațional de tranziție a puterii.

Ministrul sirian de externe, Walid al-Moualem, a insistat ca Assad nu va pleca la cererile celor din afara.

Secretarul General Ban Ki-Moon a solicitat acces imediat al ajutorului umanitar pentru zonele aflate sub asediu.

Pana una-alta, Agenția de ajutorare Christian Aid, sustinea (prin Maeve Bateman – implicat in politica agenției pentru Orientul Mijlociu – că societatea civilă trebuie să joace un rol crucial in pacea din Siria.

“Ceea ce sperăm este ca mecanismele adecvate sa fie puse in aplicare, pentru a permite societății civile să se implice în acest proces”. Conferinta reuneste aproximativ 40 de miniștri de externe. Discuțiile siriene directe sunt programate să înceapă la Geneva astazi. Conflictul din Siria a lăsat in urma mai mult de 100.000 de morți și milioane de persoane strămutate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.