Papa Francisc in Coreea de Sud, in luna august. Invitatie in Sarajevo si alte calatorii

Papa Francisc poate vizita Coreea de Sud în luna august, cu ocazia celei de-a 6-a Adunari a Tinerilor Catolici din Asia, conform Rev. Lombardi. Papa “a fost invitat”, a spus el, ieri, în jurul prânzului, pentru jurnaliștii acreditați în sala de presă a Vaticanului. Cea de-a 6-A Adunare a Tineretului Catolic din Asia (Ziua Tineretului din Asia 2014), este stabilita pentru Daejeon, Coreea de Sud, in perioada 10-17 august 2014.

Tema este “Tineret din Asia, trezește-te! Slava mucenicilor straluceste pentru tine!”.

Aceasta va fi urmata, in perioada 18-20 august, de ce-a de-a șasea reuniune a liderilor responsabili cu pastorirea tinerilor din Biserica Catolică de pe continent.

Va amintim ca Federația Conferințelor Episcopale din Asia (FABC) este prezidata de către Cardinalul Gracias Oswaldo, Arhiepiscop indian de Bombay, care este membru al Consiliului celor opt Cardinali. FABC este compusa din 17 membri (conferințe episcopale din Thailanda, Bangladesh, India, Japonia, Coreea, Malaezia, Singapore, Brunei, Myanmar, Sri Lanka, Filipine, China, Laos și Cambodgia, Timorul de Est, Vietnam, Indonezia), și 10 membri asociați (Hong Kong, Kazahstan, Kârgâzstan, Macao, Mongolia, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan).

La randul sau, Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat Coreea de două ori, în 1984 (3-7 mai) și 1989 (7-9 octombrie).

Vizavi de alte zvonuri despre eventualele calatorii in strainatate ale Papei Francisc, directorul de presă al Vaticanului a spus ca Papa “a fost invitat” sa mearga la Sarajevo, dar nimic nu s-a decis încă.

In ce priveste Sri Lanka și Filipine, da, a adăugat Rev. Federico Lombardi, Papa a fost întrebat, dar ramane in studiu, in mod sigur nu pentru 2014.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.