Biserica din anul 500, descoperita pe fundul lacului Iznik – Bursa, Turcia (foto)

O biserica datata in anul 500 dupa Hristos, a fost descoperita în timpul săpăturilor efectuate în adâncurile lacului Iznik, în provincia Bursa, din vestul Turciei.

Profesorul Mustafa Sahin, de la departamentul de arheologie al Universitatii Uludag din Bursa, a declarat că primele urme ale bisericii in cauza au fost observate la 20 de metri de plajă, ducand la efectuarea de săpături arheologice, pentru a obține mai multe indicii despre biserica.

Experții bizantini încă efectueaza cercetări, pentru a afla despre ce biserica este vorba. Ei au prezis ca ruinele pot apartine Bisericii Sfantul Petru, care a fost menționata în unele cărți creștine, conform lui Sahin, citat de World Buletin.

Nu se știe exact când a fost construita biserica, dar arheologii a prezis că anul constructiei ar trebui sa fie undeva în jurul anului 500 dupa Hristos.

Revenim cu alte detalii, odata ce sapaturile vor avansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.