publicat în: Arhivă

Hackerii au atacat computerele israeliene ale Ministerului Apararii

Hackerii au atacat computerele israeliene, inclusiv unul folosit de către Departamentul Ministerului de Apărare a Civililor din Cisiordania ocupata, conform Serviciului de specialitate NetCreator [https://www.netcreator.ro] , care citeaza declaratiile unui expert israelian in protectia datelor, pentru The Guardian.

“La începutul acestei luni, mai multe email-uri au fost trimise unor companii israeliene, inclusiv organizațiilor din securitate”, a declarat Aviv Raff, “chief technology officer” la firma de securitate cibernetică israeliana Seculert, pentru radioul Armatei.

“Continea un atașament… și cine l-a deschis a fost infectat cu un virus ‘troian’, care le-a permis atacatorilor să controleze acele computere. Unul dintre calculatoare aparținea administrației civile”, a mai spus acesta, facand referire la un departament al Ministerului Apărării.

Solicitata să comenteze asupra raportului, Armata a declarat, într-un comunicat: “Rapoartele privind incidentul, sunt supuse unei analize”. Raff nu a identificat sursa atacului, dar radioul Armatei a declarat că ea provine, “aparent, din Gaza”, și a adăugat că 15 calculatoare israeliene au fost vizate.