Tuesday 28 january 2014

Ucraina: Ierarhia greco-catolica ucraineana din Canada ii incurajeaza pe protestatari

“Fie ca pacea de care ne bucurăm în această țară, sa nu reduca ci mai degrabă sa sporeasca preocuparea noastră pentru frații și surorile din țara strămoșească, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu și ale tuturor sfinților Ucrainei!”

Apelul a fost lansat in aceste zile, de catre Ierarhia catolică ucraineană din Canada, cu privire la criza politica din Ucraina.

Semnatarii apelului amintesc faptul ca, in cadrul fiecarei Messe (Liturghie catolica), se fac rugaciuni pentru rezolvarea acestei crize.

“În primul rând, facem apel la intreaga lume să se roage pentru pace și încetarea violențelor în Ucraina. De mai bine de două luni, oamenii noștri au protestat pașnic în apărarea viitorului lor politic, economic și social. Acesta este dreptul lor democratic și niciun guvern, partid politic, armată sau poliție nu le poate nega acest drept, mai ales prin violență”.

“În al doilea rând, ne rugăm pentru bunăstarea Bisericii sfinte a lui Dumnezeu. După mulți ani de statut juridic negat și existența subterana, Biserica noastră Greco-Catolică din Ucraina este din nou amenințată de către autoritatea de guvernământ, cu pierderea statutului sau, de a sta alaturi si de a se ruga cu poporul ei, pe străzile Kievului. Bunăstarea lor este preocuparea noastră”.

“În al treilea rând, ne rugăm pentru unitatea tuturor oamenilor din Ucraina. După secole de subjugare de catre puteri din afara, in ultimii ani, drumul spre auto-determinare a fost deschis pentru cetățenii Ucrainei. Rugăciunile și sprijinul nostru sunt necesare pentru a ii încuraja în această întreprindere.” – se mai arata in apelul semnat in numele episcopilor catolici ucraineni din Canada, de catre Mitropolitul Lawrence Huculak (foto).

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile