Imprimanta cu jet de apa – WaterJet Printer – inlocuieste imprimantele scumpe cu jet de cerneala

Oamenii de stiinta au creat o imprimanta care foloseste doar apa (WaterJet Printer), in locul cernelii. După aproximativ 22 de ore, hârtia poate reveni la o foaie simplă de hârtie, albă, care poate să fie refolosita, conform mai multor reviste de stiinta. Un grup de chimisti afirma că tehnologia “cu jet de apă”, care este capabila de retipărire, de mai multe ori, salveaza banii pe care oamenii ii aruncau pe cartusele consumabile si pe hartie, salvand astfel si copacii.

Inventia face referire la cazurile in care, conform statisticilor, 40% din tiparituri sunt aruncate la coșul de gunoi, după o singură lectură. Conform specialistilor, hârtia in cauza este una acoperita cu o vopsea invizibilă, care apare la contactul cu apa. Ulterior, aceasta dispare treptat, in decursul a 22 de ore, dar mai rapid cand este expusa unei surse de caldura.

Rescrierea poate avea loc de 50 de ori, asa incat costurile se ridica la doar 1% decat cele de pana in prezent. Tratarea hartiei, cu vopseaua speciala, ridica pretul hartiei cu doar 5%, dar totul se compenseaza prin economia facuta cu cerneala.

Imprimanta nu mai trebuie schimbata, iar cartusul se umple cu apa, cu ajutorul unei seringi. Imprimanta cu jet de apa poate tipari cu patru culori, dar cu cate o culoare la o singura trecere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.