Rugaciunea copiilor, pentru pace in Ucraina

O rugăciune a tuturor copiilor ucraineni, pentru pace, a avut loc in toate bisericile din Biserica Ortodoxă Ucraineană (UOC), conform Mitropolitului Antonie (Pakanich), secretar executiv al UOC. Primele rugăciuni pentru pace ale copiilor din Ucraina, au avut loc la Kiev – in Lavra Pesterilor, in fata relicvelor Darurilor Magilor pentru Pruncul Iisus, conform unui reporter Unian.

În timpul slujbei de rugaciune pentru pace în Ucraina, copiii din școlile duminicale din Kiev au îngenuncheat în fața Darurilor Magilor și i-au cerut lui Dumnezeu să oprească luptele din Ucraina. Mai mult de 2.000 de persoane s-au adunat pentru acesta slujba.

“Copiii se opun vărsarii de sânge. Ei nu vor să-și piardă frații, surorile sau părinții”.

Biserica Ortodoxă Ucraineană a condus inițiativa organizarii unor astfel de slujbe, în întreaga Ucraina.

În predica sa, Mitropolitul a remarcat că ucrainenii nu ar trebui să construiască baricade, unii împotriva altora. Antonie a mai subliniat, de asemenea, importanța rugăciunii copiilor, în aceste zile.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.