Catacombele Sfintilor Petru si Marcellinus vor fi deschise publicului

Catacombele Sfinților Petru și Marcellinus vor fi deschise in curand publicului, conform Mons Giovanni Carrù, secretar al Comisiei Pontificale de Arheologie Sacră

Intr-o declaratie, acesta a spus că va fi posibila vizitarea acestor “bijuterii ale arhitecturii cimitirelor paleocrestine”, în fiecare sâmbătă și duminică, incepand din ziua in care catolicii serbeaza Duminica Floriilor (13 aprilie). Vizite suplimentare vor mai putea avea loc, la cerere.

Cercetarile arheologice in acest domeniu, care au început în anii ‘90, au ajutat la evidentierea unor sanctuare ale unor martiri, acoperite cu fresce medievale și cu un complex funerar enorm în camerele subterane.

Au fost intreprinse lucrari, pentru a face mai atractiv traseul vizitatorilor la bazilica mica in care se păstrează mormintele martirilor Petru și Marcellinus.

“Deschiderea catacombelor este un prim pas foarte important pentru cultură și turism”, a mai spus acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.