Expozitie mobila dedicata Noului Mucenic Alexandru din Munchen

Expoziția mobilă “Alexander Schmorell – sufletul rus al Trandafirului Alb”, organizata de către fundatia din Munchen “Der Weiße Rose Stiftung e.V”, a fost inaugurata la Biblioteca de Stat din Bavaria (die Bayerische Staatsbibliothek).

Cele sase standuri expozitionale fac referire la viața unuia dintre membrii grupului de rezistenta al studenților anti-fascisti, Alexander Schmorell (1917-1943), care a fost canonizat în 2012 de către Biserica Ortodoxă Rusă din afara Rusiei.

Expoziția coincide cu lansarea unei cărți a lui Igor Khramov, “Sufletul rus al Trandafirului Alb”, tradusa în limba germană.

În acest an, se implinesc 70 de ani de la executarea Sfantului Alexandru Schmorell, un student al Universitatii din Munchen, originar din Orenburg.

La târgul de carte care a avut loc in Frankfurt am Main în acest an, au fost lansate cinci cărți despre Noul Mucenic Alexandru din Munchen, în limba rusă și germană.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.