publicat în: Arhivă

Benjamin Netanyahu ajunge, in sfarsit, la Roma. Prima intalnire cu Papa Francisc

Dupa cum estimam in editiile anterioare, Primul-Ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a pornit catre Roma, ieri seara, pentru o vizită oficială de două zile, în timpul căreia se întâlneste cu Papa Francisc pentru prima dată.

Liderul israelian a decolat în jurul amiezii, însoțit de șase dintre miniștrii săi, inclusiv de ministrul său de externe, Avigdor Lieberman, recent numit. În timpul vizitei, Netanyahu se va întâlni, totodata, cu omologul său italian, Enrico Letta.

Astazi, va avea loc prima sa audiență cu Papa Francisc. Cu sase săptămâni în urmă, biroul lui Netanyahu declarase ca acesta se va întâlni cu Papa în timpul unei vizite la Roma, la sfârșitul lunii octombrie, dar întâlnirea nu a mai avut loc (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In cadrul acestei intalniri, este posibil ca cei doi lideri sa discute despre problema nucleară iraniană și negocierile în curs de pace cu palestinienii. Se va mai discuta, de asemenea, probabil, pe marginea unei vizite planificate a Papei în Țara Sfântă, pentru începutul anului viitor. Vom vedea, insa, aceasta, in urmatoarele ore…

Israelul și Vaticanul au stabilit primele relații diplomatice în anul 1993.