Nu ne putem gandi la o Biserica fara bucurie! Fiti ca Iisus, zambitori si veseli!

În timpul Messei (Liturghiei catolice) de ieri dimineață, oficiata in Casa Santa Marta, la Vatican, Papa Francisc le-a spus credincioșilor că Biserica ar trebui să fie întotdeauna plină de bucurie, asa cum a fost Iisus.

Papa spus că Biserica este chemata să transmită această bucurie, tuturor.

“Noi nu suntem foarte obișnuiți sa ne gandim la Iisus, ca la Cineva zâmbitor, vesel”, a spus el. “Iisus a fost plin de bucurie – plin de bucurie. În intimitatea Sa cu Tatăl Său: S-a bucurat în Duhul Sfânt și L-a lăudat pe Tatăl. Aceasta este Taina interioară a lui Iisus, relația cu Tatăl, în Duh Sfânt. Este bucuria Lui interioară, bucuria interioară pe care ne-o da si noua”.

Bucuria creștină, a continuat el, este aceeași cu bucuria lui Hristos. Hristos vrea, de asemenea, ca si Mireasa Lui, Biserica, să aibă aceeași bucurie.

“Nu ne putem gândi la o Biserică fără bucurie, iar bucuria Bisericii este aceasta: vestirea numelui lui Iisus. Ea spune: El este Domnul”, a spus Papa. “Mirele meu este Domnul. Este Dumnezeu. El ne mântuiește, El merge cu noi. Iar aceasta este bucuria Bisericii, care este bucuria unei mirese care devine si mamă”.

“Fie ca Domnul să ne dea toată această bucurie, această bucurie a lui Iisus, lăudând pe Tatăl, în Duhul Sfânt; această bucurie a Bisericii noastre, ca Maica, de evanghelizare, în care Ea il vesteste pe Mirele Ei”, a încheiat Papa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.