Monument inchinat Printului-Episcop Njegos, in Visegrad – Sprska

Un monument inchinat Printului-Episcop și faimosului poet muntenegrean Petar II Petrovic – Njegos a fost dezvelit in Andricgrad, aproape de Visegrad, în Republica Srpska.

Monumentul a fost construit în fața Catedralei inchinate Sfantului Imparat Lazar si Martirilor din Kosovo, și a fost prezentat de scriitorul Matija Beckovic, membru al Academiei Sârbe de Științe și Arte.

Sculptura lui Njegos este o replica a monumentelor construite în Belgrad și Podgorica, fiind realizata de sculptorul Sreten Stojanovic.

Regizorul faimos Kusturica a spus, cu aceasta ocazie, că Njegos este o figură care și-a exprimat spiritul libertății in Serbia și a adăugat că monumentul reprezintă o expresie a recunoștinței față de marele filosof și poet, ca episcop și lider spiritual.

Celebrarea unica a marcat 200 de ani de la nașterea Printului-Episcop Njegos.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.