Inainte de intalnirea cu Patriarhul Daniel, Cardinalul Kurt Koch s-a intalnit cu IPS Ioan Robu

Inainte cu o zi de a se intalni cu Patriarhul ortodox al Romaniei (foto), Cardinalul Kurt Koch, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unităţii Creştinilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) s-a întâlnit cu Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu, la sediul episcopal de lângă Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti, conform Arhiepiscopiei Romano Catolice de Bucuresti.

La intalnire, acestia au discutat despre stadiul actual al relaţiilor ecumenice din ţara noastră, îndeosebi despre relaţiile cu Biserica Ortodoxă Română.

Aceasta a fost prima vizita a Cardinalului in Romania, urmand ca in aceste zile, pana pe data de 7 decembrie, acesta sa aiba intalniri si cu reprezentantii unor comunităţi greco-catolice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.