Episcopul ortodox Luca al-Khoury: Fiecare tanar, care poate purta o arma, sa o faca!

Un înalt oficial al Bisericii Ortodoxe le-a cerut creștinilor să ia armele, în Siria, și sa se apere împotriva extremiștilor, condamnând comunitatea internațională pentru ca nu opreste vanzarea de arme catre militanții sirieni.

Vorbind pentru ziarul irakian Az-Zaman, Episcopul Luca al-Khoury a declarat: “avem mulți tineri care ne cer sa luam masuri”. “Fac apel la fiecare tânăr, care poate purta o arma, sa o faca”, a decalarat Khoury, adăugând că inițiativa a fost menita sa le permita membrilor comunității sa se apere și sa protejeze locurile sfinte creștine, recent atacate, conform Al-Alam.

“Tinerii noștri sunt gata, degetele lor sunt pregatite pe trăgaci și sunt pregatiti să lupte pentru Siria si pentru auto-apărare”, a spus Khoury, asistentul patriarhal al Episcopiei Antiohiei, cu sediul la Damasc.

Întrebat despre cele 13 călugărițe luate ostatice săptămâna trecută de către militanții Al-Qaeda și scoase din Maaloula, în orașul vechi Yabroud din apropiere (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), Khoury a spus ca nu a avut ocazia sa discute despre eliberarea lor.

Femeile au apărut într-o inregistrare televizata si sustin ca sunt tratate bine si ca nu ar fi fost rapite. Khoury a declarat că aproximativ 40 de biserici au fost distruse, în timpul războiului din Siria, și a dat vina pe comunitatea internațională, pentru ca accepta versiunea opoziției, cum ar fi ca “guvernul ucide oamenii – ei văd lucrurile cu un singur ochi”.

Khoury le-a cerut liderilor de țări să facă eforturi pentru a opri fluxul de arme în țară.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.